Over La Mollla

Het is februari 1987: de Italiaanse studente architectuur Tiziana Redavid bezoekt de fabriek van een vriend: een fabriek waar industriële springveren worden gemaakt. Overal op de vloer liggen veren en Tiziana pakt er een aantal op en doet deze om haar pols. Ze raakt gefascineerd door deze eenvoudige veren. Snel ontdekt zij de overeenkomsten met Afrikaanse kunst en hieruit ontstaat het idee om van deze industriële producten sieraden te maken.

Jaren later loopt Tiziana stage bij de architect Jean Nouvel en hij is degene die haar aanspoort om de sieraden uit te werken en te gaan verkopen. Eind 1997 komt Tiziana met de collectie La Mollla! Het eerste ontwerp is Bracelet 97. Iedere armband is gemaakt van 97 roestvrijstalen veren, verwijzend naar het jaar dat La Mollla op de markt kwam (“La Mollla” betekent veer in het italiaans). La Mollla, met 3x de letter L, om grafisch de dynamische beweging van een veer aan te geven.

De armband wordt gelanceerd in Parijs, waarbij een selectieve distributie strategie wordt gevolgd. Al snel wordt de armband een modefenomeen in de steden Londen, New York, Tokyo, Los Angeles en Moskou. In de pers wordt de armband het “sieraad van het eind van de eeuw” genoemd. Uiteraard trekt dit wereldwijde succes ook de aandacht van mensen die het product namaken en willen profiteren van het succes. 

Sinds de lancering van de armband 97 heeft Tiziana Redavid ieder jaar nieuwe collecties ontworpen, waarbij kracht, creativiteit, elegantie en esthetiek harmonieus worden gecombineerd.

Ruim 25 jaar later is de armband Tiziana 97 nog steeds het icoon van de collectie La Mollla!

Heeft u interesse in dit product?

Stuur ons een bericht. Dan laten wij u snel weten waar u dit product kunt aanschaffen.